Varkenshaasje

  • 2 varkenshaasjes (samen ongeveer 500
  • gram)
  • boter
  • 4 appelen
  • bruine suiker
  • 1 kilo aardappelen
  • twee glazen witte wijn
  • 1 eetlepel bloem
  • half kopje room
  • zout/peper

Haal de varkenshaasjes een half uurtje voor het braden uit de ijskast.
Wrijf ze in met zout & peper.
Laat de boter bruin worden in een stoofpan en schroei het vlees aan alle kanten dicht in de hete boter.
Schil en hoor de appelen met een appelboor (klokhuis verwijderen).
Vul het ontstane gat met de bruine suiker.
Schil de aardappelen en snij ze in dikke plakken.
Leg de appels en aardappelen bij het vlees en giet er de witte wijn over.
Laat dit zachtjes gaarstoven met een deksel op de pan.
Reken op zo'n 45 minuten stooftijd en keer de appels halverwege.
Neem dan het vlees uit de pan, snij de varkenshaasjes in plakken en leg deze dakpansgewijs op een schaal.
De aardappelen en appels worden er omheen gedrapeerd.
Roer de bloem door de room en giet dit bij het stoofvocht in de pan.
Goed roeren en tot saus laten binden.
Giet de gebonden saus over het vlees.

Marlies, maandblad MUG

Terug