Pissaladière

voor 2 personen

  • ½ pak witbroodmix
  • 3 eetlepels (olijf)olie
  • 500 gram uien
  • mespunt tijm
  • mespunt oregano
  • ½ blik gepelde tomaten
  • peper
  • zout
  • 1 blikje ansjovisfilet
  • 6 zwarte olijven zonder pit

Maak van het broodmix met water en 1 eetlepel olie een deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Dek het af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats ¾ uur rijzen.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Verwarm de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin de uien glazig.
Voeg de kruiden toe en laat de uien met een deksel op de pan 20 minuten zacht smoren.
Warm de oven voor op 200 °C.
Kneed het deeg een keer door en rol het uit tot een recht hoek van ca. 20 x 30 cm.
Leg het deeg op een ingevette bakplaat.
Trek de randen omhoog zodat er een bak ontstaat.
Beleg de bak met de stukjes tomaat.
Verdeel de gestoofde uien er over en bestrooi dit met peper en zout.
Beleg de vulling met de ansjovisjes in een ruitpatroon.
Halveer de olijven en leg ze in de ruiten.
Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met een paprikasalade.

Bron: Voedingscentrum

Terug