Risotto da Bergamo

voor 10 personen

  • 150 g boter
  • 5 rode uien, gesnipperd
  • 375 g cantharellen
  • 375 g kastanje champignons
  • 375 g oesterzwammen
  • 1 kg risottorijst
  • 15 cl witte wijn
  • 3¼ l kippenbouillon
  • 2½ eetl. fijngesneden basilicum
  • 2½ eetl. fijngesneden tijmblaadjes
  • 125 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 160 °C en verwarm de ovenschaal mee.
Verhit de boter in de wok en fruit hierin de ui gedurende een minuut.
Voeg de paddenstoelen toe en schep het geheel 2 minuten om.
Vervolgens gaat de rijst erbij.
Voeg zout & peper naar smaak toe.
Roer het geheel steeds om, zodat ook de rijst licht gebakken wordt.
Giet de wijn in de pan, schep het geheel nog een maal om en voeg dan geleidelijk de bouillon toe.
Breng het geheel nu aan de kook.
Giet nu alles over in de ovenvaste schaal en doe de deksel er op.
Zet de schaal 30 minuten in de oven en roer af en toe het mengsel om.
Neem de schaal uit de oven, roer er de kaas, basilicum en tijm door en voeg eventueel naar smaak nog extra peper toe.

Opmerking
Serveer het gerecht direct, eventueel bestrooid met extra kaas en tijm.

Bron: Lutece
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug