Schelpjespasta met ham en tomatenpesto

voor 2 personen

  • 250 g kerstomaatjes
  • 10 olijven zonder pit
  • 10 blaadjes basilicum
  • 4 eetl. rode pesto
  • 50 g gekookte ham
  • 50 g rauwe ham
  • 150 g volkoren schelpjespasta

Was de tomaatjes en halveer ze.
Snijd de olijven klein.
Knip de basilicum klein.
Snijd de ham in dunne reepjes.
Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Doe de pesto met 3 eetlepels water en de kerstomaatjes in een kleine pan.
Laat de tomaatjes heet worden.
Roer er de reepjes ham en de olijven door.
Giet de pasta af en houd een paar lepels kookvocht over.
Roer het kookvocht en de basilicum met de tomaatjes en pesto door de pasta.

Menusuggestie
Lekker met koolrabi.

Bron: Voedingscentrum

Terug