Gourmetten

gourmetten (4K)

  • 125 g vlees per persoon
  • gourmetstel

Met de Kerstdagen is feestelijk en gezellig eten erg in trek.
Want wat is immers leuker dan met familie, vrienden of kennissen ‘s avonds te genieten van een lekkere maaltijd.
Daarom is waarschijnlijk gourmetten ook zo populair in deze tijd van het jaar.
Het voordeel van gourmetten is dat iedereen zelf zijn hapjes klaarmaakt.
Dus geen heen en weer geren naar de keuken.
Alle ingrediënten worden van te voren op tafel gezet en het feest kan beginnen.

Geschikte vleessoorten
Varkensvlees: varkensfiletlap, varkensfricandeau, varkenshaas, hamlap, varkensgehakt, slavink, varkensoester, varkensschnitzel, varkenslever
Rundvlees: biefstuk, kogelbiefstuk, entrecote, ossenhaas, tournedos, rundergehakt, tartaar
Kalfsvlees: kalfsfricandeau, kalfslap, kalfsoester, kalfsgehakt, kalfsschnitzel, kalfshaas, kalfslever
Lamsvlees: lamskotelet, lamsvleesshoarma, lamsgehakt, lamsboutlap
Vleeswaren: ham, casselerrib, spekjes, boterhamworst, gebraden gehakt, cocktailworstjes

Het vlees wordt gesneden in kleine lapjes van ca. 40 gram.
Maak van gehakt en tartaar platte hamburgertjes.
Vooral voor kinderen zijn vleeswaren een goede keus omdat ze alleen maar opgewarmd moeten worden en dus snel klaar zijn.
U kunt ze leuk combineren met een geklopt eitje en wat champignons of paprikareepjes.

Lekker met: stukjes ui, courgette, aubergine, paprika, champignons, tomaat, kruidenboter, stokbrood, gepofte aardappels, rijst, losgeklopt ei, diverse salades en sausjes.

Tenslotte nog wat bereidingstips
Zet het apparaat op een stevige vlakke ondergrond en pas op met vlugge kinderhandjes.
Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is weggetrokken.
Bak de sausjes niet mee.
Leg onbereid vlees op een aparte schaal en gebruik een aparte vork voor het rauwe vlees.
Bak varkensvlees altijd helemaal gaar.
Kook lever even voor om spetteren te voorkomen.





Terug