Provençaalse ovenschotel

voor 2 personen

  • 400 g aardappelen
  • 400 g tomaten
  • 150 g lams- of rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. Provençaalse kruiden
  • 10 olijven zonder pit
  • 3 dl bouillon

Warm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Maak het gehakt op smaak met de Provençaalse kruiden, peper en een beetje zout.
Snijd de olijven in plakjes.
Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten.
Strooi er wat peper over.
Verdeel het gehakt er over en daarop de olijven.
Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
Schenk de bouillon er over.
Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Bron: Voedingscentrum

Terug