Gehaktballetjes in groentesaus

voor 2 personen

  • stuk ui
  • ½ teentje knoflook
  • 8 olijven
  • 150 g rundertartaar
  • 1 theel. Râs al Hânout
  • 2 (rode) uien
  • 1 kleine courgette
  • 4 tomaten
  • 1 eetl. olie
  • paprikapoeder
  • 1 eetl. tomatenpuree

Rasp het stuk ui.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Snijd de olijven klein.
Maak de tartaar aan met het uimengsel, de olijven, de ras el hanout, peper en een beetje zout.
Vorm er kleine balletjes van en laat ze in de koelkast afgedekt 20 minuten opstijven.
Maak de groente schoon.
Snijd de uien ieder in 8 parten, de courgette in halve plakken en de tomaten in parten.
Bak de gehaktballetjes in de olie bruin.
Voeg de groente toe met paprikapoeder, de tomatenpuree en een scheutje water.
Stoof alles in 10 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug