Lamsvleesspiesjes met knoflook en pepertjes

lamspiesjes (3K)

  • 500 g lamsboutplakken in dobbelstenen gesneden
  • peper en zout
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 eetl. verse tijmblaadjes
  • 2 theel. gedroogde oregano
  • 2 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 fijngesneden Spaans pepertje
  • 3 eetl. olijfolie

Kruid het lamsvlees met peper en zout en bestrooi met de tijm, knoflook, rozemarijn, oregano en Spaanse peper.
Giet de olie er overheen en laat het geheel ca. 30 minuten marineren.
Steek het vlees nu aan houten of metalen prikkers en rooster ze net niet gaar op de barbecue (ca. 5 minuten).
Draai ze regelmatig om en bestrijk met de overgebleven marinade.
Serveer de lamsvleesspiesjes met geroosterde aardappelplakken en kruidenboter.

Wijnadvies

Vina ral, Crianza, Spanje.

Succestip

Gebruik in plaats van prikkers, bijv lange takken rozemarijn om het vlees aan te prikken.

Bron: Spar Succes recepten

Terug