Gegratineerde Hongaarse shoarmaschotel

  • 400 g paprikamix
  • 500 g shoarmavlees
  • 2 eetl. zonnebloemolie of olijfolie
  • 5 eetl. tomatenketchup
  • ½ theel. paprikapoeder
  • 1 bekertje (12½ cl) zure room
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Maak de paprika’s schoon en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Snijd de paprika’s in blokjes of smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin het shoarmavlees 5 minuten.
Voeg de paprika’s toe en bak alles nog 5 minuten.
Meng de tomatenketchup en paprikapoeder erdoor en schep het gerecht in een ovenschaal.
Verdeel de zure room er in toefjes over en strooi de geraspte kaas over het gerecht.
Zet de shoarmaschotel onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is.
Lekker met een groene salade.

Bron: Smulweb

Terug