Chinese aardappelschotel met broccoli en paddestoelen

  • 4 vastkokende aardappels
  • 250 g broccoli
  • 300 g varkensfiletlapjes
  • 2 gemberbolletjes of 1 eetl. gembersnippers
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. sherry of witte wijn
  • 3 eetl. ketjap
  • 1 theel. bruine suiker
  • 3 eetl. olie
  • 350 g diverse paddestoelen (oesterzwammen, champignons, shiitake)
  • 1 rode peper
  • 1 prei

Schil de aardappels en verdeel ze in plakjes.
Verdeel de broccoli in roosjes.
Gaar aardappels en broccoli eventueel voor in de magnetron of blancheer ze kort.
Snijd het vlees in reepjes of dunne plakjes.
Voeg fijngesneden gemberolletjes of snippers, een geperst teentje knoflook, sherry, ketjap en bruine suiker bij het vlees en marineer dit 15 minuten.
Verhit de olie in de wok.
Borstel de paddestoelen en verdeel ze in plakjes of reepjes.
Roerbak ze met de gesneden rode peper, zonder zaadjes en het vlees zonder marinadevocht.
Bak 5 minuten.
Bak de aardappels en broccoli al omscheppend nog 5 minuten mee.
Voeg wat van het marinadevocht toe.
Verdeel de gewassen prei in dunne ringetjes en strooi deze vóór het serveren over het gerecht.

Bron: NIVAP

Terug