Mexicaanse chilischotel

  • 4 grote vastkokende aardappels
  • ½ rode en groene paprika
  • 1 Spaanse peper
  • 200 g rode chilibonen
  • 1 blikje maïskorrels (ca. 180 g)
  • 3 eetl. olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g rundergehakt
  • 1 theel. chilipoeder
  • 1 appel
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 klein blikje ananasstukjes
  • 1 ui
  • tortillachips

Schil de aardappels en verdeel ze in blokjes.
Halveer de paprika en de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes.
Giet de chilibonen en maïskorrels af en laat ze uitlekken.
Verhit de olie en roerbak de aardappelblokjes, paprika en peper 3 minuten.
Pers de knoflook erboven.
Schep het rundergehakt en de chilipoeder erdoor en roerbak tot het gehakt rul is.
Verdeel de appel in stukjes en giet de ananas af.
Schep de tomatenpuree, de appel en de ananas door het gerecht.
Pel en snipper de ui.
Serveer de schotel, bestrooid met rauwe ui en tortillachips.

Bron: NIVAP

Terug