Spaanse spruitjes met aardappel en chorizo

  • 400 g aardappels
  • 500 g kleine spruitjes
  • 1 Spaanse peper
  • 1 rode paprika
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes of 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 200 g chorizo of salami

Verdeel de geschilde aardappels in blokjes ter grootte van de spruitjes.
Maak de spruitjes schoon.
Gaar de blokjes en spruitjes voor in de magnetron of blancheer ze kort.
Halveer de peper en paprika, verwijder zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie.
Snipper de gepelde sjalotjes.
Roerbak de sjalotjes, peper, paprika en de geperste knoflook 3 minuten.
Schep de spruitjes en de aardappelblokjes erdoor en bak onder voortdurend omscheppen 5 - 7 min.
Pers de helft van de citroen uit en voeg het sap met peper en zout bij het gerecht.
Halveer de olijven, verdeel de chorizo in reepjes en schep beide in de wok goed om.
Warm goed door.
Garneer het gerecht met partjes citroen.

Bron: NIVAP

Terug