Provençaalse aardappelschotel met mosterdroom

aardappelschotel6 (2K)

  • 500 g vastkokende aardappels
  • 1 winterwortel
  • 200 g wittekool of spitskool
  • 1 rode paprika
  • 25 g boter
  • 2 eetl. (zonnebloem)olie
  • 1 theel. kerriepoeder
  • 1 theel. tijm
  • peper, zout
  • ⅛ l slagroom of crème fraîche
  • ½ eetl. mosterd
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. versgehakte peterselie

Schil de aardappels, schrap de wortel en verdeel ze in plakjes.
Schaaf de kool in smalle reepjes.
Halveer de paprika en verdeel het vruchtvlees in blokjes.
Verhit de boter in de wok en voeg de olie toe.
Roerbak de koolreepjes, paprikablokjes en voeg de aardappelen wortelplakjes toe.
Strooi kerriepoeder, tijm, peper en zout erover.
Roerbak 3 - 4 minuten.
Voeg room, mosterd en citroensap toe en warm goed door.
Serveer het gerecht met verse peterselie.

Bron: NIVAP

Terug