Aardappel-gehaktschotel

aardappelschotel4 (3K)

  • 600 g aardappels
  • 3 hardgekookte eieren
  • 500 g gebraden gehakt (vleeswaar of ballen)
  • 1 blikje ananasstukjes
  • 50 g rozijnen
  • 2 dl melk
  • 50 g boter
  • kerriepoeder
  • mespunt mosterd
  • 100 g geraspte oude kaas
  • peper, zout
  • 1 ei
  • peterselie

Schil de aardappels, snijd ze in plakjes en kook ze 4 - 5 minuten.
Leg de helft van de aardappelplakjes in een ingevette schaal.
Snijd 2 eieren en het gebraden gehakt in dunne plakken.
Leg de plakjes ei en gehakt op de aardappels.
Verdeel de ananas en rozijnen over het gehakt.
Dek de schotel af met de rest van de aardappel.
Verwarm de melk met de boter, voeg kerriepoeder, mosterd, kaas, peper en zout toe.
Smelt de kaas.
Klop het ei los en roer het, van de warmtebron af, door de saus.
Giet de saus over de aardappels.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet het gerecht ± 25 minuten in de oven totdat het bruin is.
Garneer met gehakte peterselie en gekookt ei.

Bron: NIVAP



Terug