Gepofte aardappel, in de magnetron

gepofte_aardappel (2K)

8 middelgrote (kruimige) aardappelen

Borstel eerst de schil van de aardappel goed schoon onder koud stromend water.
Prik de schil hier en daar in om openbarsten te voorkomen.

In de magnetron.
Hierin gaat 't poffen heel snel.
Leg de ingeprikte aardappel zonder folie in een platte magnetronschaal of op een bord en verwarm ze ca. 5 - 6 minuten op 800 Watt in de magnetron.
Keer de aardappel halverwege de bereiding om en laat de aardappel afgedekt of in aluminium verpakt nog zo'n 5 minuten nagaren.

In de oven.
Heeft u geen magnetron? Geen nood: ook in de oven gaat het poffen heel gemakkelijk.
't Duurt alleen wat langer.
Verhit de oven voor op 200 °C.
Verpak de aardappel in met boter of olie ingevet aluminium en leg het pakketje op het rooster in het midden van de oven.
Na 40 - 50 minuten zijn de aardappels gaar.
Tip: vul de aardappel met kruidenboter, zachte roomkaas of zure room met bieslook.

Meer info.

Bron: NIVAP

Terug