Bief met sjalotjes in rode wijn

voor 2 personen

  • 5 sjalotjes
  • 200 gbiefstuk
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 dl rode wijn
  • 2 eetl. kookroom light
  • 2 theel. honing
  • tijm

Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
Snijd de biefstuk in dobbelsteentjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
Verwarm de margarine en bak hierin de biefstuk in 2 minuten bruin.
Schep de blokjes uit de pan.
Fruit de sjalotten in de achtergebleven margarine glazig.
Voeg de wijn en de kookroom toe en laat dit in enkele minuten inkoken tot sausdikte.
Maak de saus op smaak met de honing en wat tijm.
Meng het vlees door de saus en warm dit nog even mee.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug