Röstikoek met groente en salami

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 2 eieren
  • 400 g courgette
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • oregano
  • 1 eetl. olie
  • 75 g magere salami

Warm de oven voor op 175 °C.
Schil de aardappelen en rasp ze grof.
Klop de eieren los.
Meng de eieren, wat peper en wat zout door de geraspte aardappelen en druk dit in een lage ovenvaste schaal.
Bak de aardappelen in de hete oven in ca. 10 minuten bruin en gaar.
Was de courgette en schaaf hem in dunne plakken.
Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
Verdeel de groente over de aardappelbodem.
Pers de knoflook uit in een kommetje.
Voeg peper, een beetje zout, oregano en de olie toe.
Druppel dit over de groente.
Snijd de salami in blokjes en verdeel ze over de groente.
Bak de röstikoek in de hete oven in ± 12 minuten verder gaar.

Bron: Voedingscentrum

Terug