Geroerbakt varkensvlees met bosui en kerrie

voor 2 personen

  • 3 bosuitjes
  • stukje citroenschil
  • 2 eetl. olie
  • 2 theel. milde kerrie
  • ½ eetl. bloem
  • 1½ dl bouillon
  • 150 g varkensfilet

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine stukjes van ca. 2 cm.
Snijd een stukje citroenschil in fijne reepjes.
Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine pan en fruit daarin de bosui met de kerrie enkele minuten.
Strooi er peper en de bloem over en warm dit goed door.
Giet er bij gedeelten de bouillon bij tot een saus is ontstaan.
Voeg de reepjes citroenschil toe en laat de saus zacht trekken.
Snijd het vlees in smalle repen en bestrooi ze met peper en weinig zout.
Verhit de rest van de olie in een wok of braadpan en roerbak hierin het vlees in enkele minuten gaar en bruin.
Geef de saus er apart bij.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug