Reuze ravioli met erwtjes, ham en kerstomaatjes

voor 2 personen

  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 eetl. olie
  • ½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 (zoete) ui
  • 100 g parmaham
  • 300 g doperwten (diepvries)
  • 100 g ricotta
  • 4 vellen lasagne

Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan met een anti-aanbaklaag.
Bak hierin de kerstomaatjes in een paar minuten zacht.
Roer de basterdsuiker met 1 eetlepel water en de balsamico door elkaar.
Doe dit bij de tomaatjes en warm het nog even door.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd de ham in reepjes.
Fruit de ui in de rest van de olie zacht.
Bak de ham kort mee.
Voeg de doperwtjes toe en laat ze ontdooien.
Meng er de ricotta door.
Kook de lasagnevellen in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Leg ze op borden en leg op een helft van de lasagne een deel van het doperwtmengsel.
Vouw de andere helft van de lasagne er over.
Schep de rest van de vulling en de warme kerstomaatjes er naast.

Bron: Voedingscentrum

Terug