Wokroll gevuld met rendang vlees, bamboescheuten en gewokte paksoi

wokroll_rendang (1K)

  • 1 blikje (140 g) bamboescheuten (grote supermarkt of toko)
  • 1 paksoi
  • wokolie
  • 400 g (rund)vleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Rendang Vlees
  • sojasaus
  • 1 pak wokrolls
  • seroendeng

Laat de bamboescheuten uitlekken en spoel ze goed schoon.
Was en snijd de paksoi in repen.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 1 minuut.
Voeg de uitgelekte bamboescheuten toe en wok 1 minuut mee.
Roer er de boemboe en 15 cl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
Voeg de paksoi toe en wok deze 2 minuten.
Breng op smaak met wat sojasaus.
Besprenkel de wokrolls met wat water en verwarm 20 sec. per wokroll of 1 minuut voor alle wok rolls tegelijkertijd op 750 watt in de magnetron.
Of warm ze aan beide kanten op in een hete koekenpan.
Leg op elke wokroll wat van het vleesmengsel en wat gewokte paksoi.
Bestrooi ze met de seroendeng en rol ze op.
Leg de wokrolls op borden.

Op tafel
Zet fris pittige sambal tjampoer op tafel om erbij te geven.

Lekker anders kan ook:
Dit gerecht is ook lekker met mini maïskolfjes of reepjes paprika in plaats van de bamboescheuten!

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Rijst-kokosdessert met rode vruchten.

Bron: Conimex

Terug