Kalfsragout Picasso

  • 500 g kalfspoulet
  • 250 g champignons
  • 2 eetl. olie
  • 1 grote ui (in ringen)
  • 1 prei (in ringen)
  • 2 eetl. bloem (afgestreken)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 dl bouillon
  • 1 theel. kerrie
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 dl room
  • snufje zout
  • snufje peper, versgemalen

Dep het vlees droog met keukenpapier.
Snijd de champignons in vieren.
Verhit de olie in een braadpan en bak de blokjes vlees goed bruin aan alle kanten.
Doe vervolgens de ui en prei erbij en laat dit lichtbruin worden.
Giet de bouillon erbij en voeg het laurierblaadje toe.
Kruid het geheel vervolgens met zout en versgemalen witte peper en smoor het op laag vuur ca. 30 - 35 minuten met het deksel op de pan.
Meng de bloem, kerrie en paprikapoeder door de room en voeg dit aan het vlees toe.
Breng het vervolgens voorzichtig roerend met een houten lepel aan de kook en laat het vervolgens op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de champignons bij het vlees en laat alles nog eens 2 minuten doorkoken.
Breng het eventueel nog op smaak met wat zout & peper.
Schep het geheel in een voorverwarmde schotel en dien het meteen op.
Lekker met gekookte rijst en doperwten à la Française (ui, bacon en sla in dunne reepjes gesneden).

Bron: Vlees.nl

Terug