Hamburger met rösti

hamburger_rosti (2K)

  • 1 potje selleriesalade
  • 5 worteltjes
  • 5 eetl. dressing naturel
  • 5 grote aardappelen
  • zout en versgemalen peper
  • 80 g boter
  • 3 eetl. olijfolie
  • sla voor garnering
  • 4 hamburgers

Schil de worteltjes.
Snijd deze vervolgens in dunne plakjes en daarna weer in dunne reepjes.
Schep de wortelreepjes in een kom en meng deze met de uitgelekte selleriesalade en de dressing.
Laat het geheel ongeveer 30 minuten marineren in de koelkast.
Kook vervolgens de ongeschilde aardappelen gaar in water met zout.
Giet ze vervolgens af en laat ze een beetje afkoelen.
Pel daarna de schil er af en schaaf de aardappelen in reepjes.
Kruid deze met peper en zout.
Vorm hiervan kleine bergjes in een pan met teflonlaag en een mengsel van de helft van de boter en olijfolie.
Druk de rösti-rondjes plat en bak ze goudbruin en krokant.
Bak vervolgens de hamburgers in de rest van de boter aan beide zijden goudbruin en krokant op niet te hoog vuur.
Plaats de rösti-rondjes daarna op voorverwarmde borden.
Verdeel hierover uitgelekte, gemarineerde groenten plaats hierop de hamburgers.
Sluit af met een rosti-rondje en garneer met sla.

Wijnadvies
Rosado, Castillo de Moral, Valdepeñas, Spanje

Succestip
Ook lekker als u de hamburgers voor het bakken licht bestrijkt met grove mosterd.

Bron: Spar Succes recepten

Terug