Gnocchi di patata

gnocchi (2K)

    • voor de gnocchi:
  • 800 g kruimige aardappelen in stukken gesneden
  • zout
  • 1 grote eetl. gesmolten boter
  • 1 ei
  • 300 g bloem
  • 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
    • voor de saus:
  • 2 eetl. rode pesto
  • 5 eetl. Blue Band Finesse
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
  • slablaadjes

Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat ze uitlekken en stamp ze fijn met gesmolten boter en Parmezaanse kaas tot een puree.
Vorm hiervan een bol en laat deze afkoelen.
Werk er vervolgens een ei doorheen.
Kneed daarna geleidelijk de bloem door de aardappelmassa.
Verdeel het deeg vervolgens in 4 gelijke delen en rol hier slierten van met een doorsnede van 1 tot 1,5 cm.
Snijd deze vervolgens in stukken van 3 cm lengte.
Bestrooi deze ondertussen regelmatig met wat bloem, om aan elkaar kleven te voorkomen.
Leg de aardappeldeegstukjes stuk voor stuk op de tanden van een vork en duw met uw duim een beetje tegen de vork aan.
Nu ontstaat een holle zijde en een geribbelde onderkant.
Verwerk alle stukjes op dezelfde manier.
Leg ze daarna los van elkaar op een schaal en laat ze 30 minuten drogen.
Maak in de tussentijd de saus door de Finesse met de pesto aan de kook te brengen.
Houd de saus warm tot later gebruik.
Breng vervolgens een ruime pan met water en zout aan de kook.
Kook hierin de gnocchi in 2 porties.
Als ze aan de oppervlakte komen drijven zijn ze gaar en kunnen ze uit de pan worden geschept in een voorverwarmde schaal.
Bedek de gnocchi met de pesto-saus en Parmezaanse kaas.
Garneer het gerecht met slablaadjes.

Wijnadvies
Bardolino, Veneto, Italië

Succestip
U kunt de ongekookte gnocchi ook afdekken en in de koelkast bewaren tot de volgende dag of invriezen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug