Aardappel-jachtschotel met gehakt

aardappel_jachtschotel (2K)

  • 2 zakjes kant en klare aardappelpuree
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 2 tomaten zonder zaadjes in blokjes gesneden
  • 200 g prei in ringetjes gesneden
  • 12 champignons in plakjes gesneden
  • peper en zout
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 gekneusd blaadjelaurier
  • 2 theel. boter
  • 2 eetl. paneermeel

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet deze weg tot gebruik.
Bak vervolgens het gehakt rul in een ruime pan zonder boter.
Voeg daarna de ui, tomaat, preiringetjes en de champignons toe en laat deze even meebakken.
Breng het gehakt-groentemengsel op smaak met peper, zout, nootmuskaat en laurier.
Voeg vervolgens een scheut water toe en breng het mengsel aan de kook.
Laat het geheel op matig vuur ca. 10 minuten doorkoken.
Schep het mengsel daarna in een vuurvaste schaal en bedek het met de aardappelpuree.
Bestrooi het geheel met paneermeel en verdeel de boter in kleine klontjes over de ovenschotel.
Plaats deze in een voorverwarmde oven op 200º C en bak de aardappel-jachtschotel in 20 minuten goudbruin en krokant.

Wijnadvies
Minervois, Langed’Oc, Zuidoost Frankrijk

Succestip
Ook lekker met kip of varkensvleesreepjes in plaats van gehakt.

Bron: Spar Succes recepten

Terug