Aardappelen met rundvlees, wortel, ui en selderij

aardappelen_rundvlees (2K)

  • 500 g mager runderpoulet in blokjes gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • ½ theel. karweizaadjes
  • 1 eetl. boter of margarine
  • 500 g vastkokende aardappelen in blokjes gesneden
  • 1 l vleesbouillon
  • 1 winterwortel in blokjes gesneden
  • 200 g prei in ringen gesneden
  • 1 grote ui grof gesneden
  • ½ verse knolselderij in blokjes gesneden
  • 2 eetl. gesneden bladselderij

Kruid de runderpoulet met peper, zout en karweizaadjes.
Schroei het vlees vervolgens in een braadpan met dikke bodem met boter om en om dicht.
Voeg vervolgens de wortel, ui, prei en knolselderij toe en laat deze even meebakken.
Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het vleesmengsel 1 tot 1½ uur zachtjes doorkoken totdat het vlees gaar is.
Voeg na 1 uur de aardappelblokjes toe en laat deze meekoken totdat het vlees gaar is.
Voeg op het laatste moment bladselderij toe.
Serveer het gerecht samen met het vocht in diepe borden.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon/Syrah, Meknes, Marokko

Succestip
Ook lekker met bijv. lams- of kalfsvlees in plaats van rundvlees.
De bereidingstijd wordt daarmee de helft korter!

Bron: Spar Succes recepten

Terug