Spaghetti met doperwtjes en rauwe ham

voor 2 personen

  • 1 sjalot
  • 100 g rauwe ham
  • 150 g volkoren spaghetti
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 2 dl kippenbouillon
  • 4 takjes peterselie
  • 2 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd de rauwe ham in smalle reepjes.
Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit de sjalot zacht in de olie.
Voeg de doperwtjes toe met de bouillon en kook de doperwtjes in een paar minuten gaar.
Meng er de rauwe ham door.
Was de peterselie en knip het klein.
Giet de spaghetti af en meng dit door het doperwtenmengsel.
Schep er de peterselie door.
Strooi er aan tafel de Parmezaanse kaas over.

Menusuggestie
Lekker met kropsla met paprika.

Bron: Voedingscentrum

Terug