Rösti met paprika, ui en ham

rosti2 (2K)

  • 6 middelgrote vastkokende aardappels ongeschild
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 1 losgeklopt ei
  • ½ rode, ½ groene paprika in dunne reepjes gesneden
  • 1 ui in reepjes gesneden
  • 100 g gerookte boerenham in dunne reepjes gesneden
  • 2 eetl. olijfolie

Kook de ongeschilde aardappelen in water en zout gaar.
Giet ze af en pel, als ze nog warm zijn, de schil.
Schaaf de aardappels in reepjes en meng deze in een ruime kom met paprika, ui, reepjes gerookte boerenham en losgeklopt ei.
Vorm hiervan kleine bergjes.
Druk deze helemaal plat en bak ze op niet te hoog vuur in een pan met teflonlaag, in olijfolie aan beide zijden goudbruin en krokant.
Bestrooi de rösti op het laatste moment met de versgemalen peper.
Serveer de rondjes zo warm mogelijk met bijv. biefstuk, varkenshaas of kipfilet.

Wijnadvies
Chardonnay, Ernest en Julio Gallo, California, Amerika

Succestip
Behalve de paprika, kunt u ook groenten zoals courgette, koolrabi of geraspte kaas door het aardappelmengsel mengen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug