Goulash van aardappel en paprika met rundervinken

goulash2 (2K)

  • 2 uien grof gesneden
  • 1 rode en 1 groene paprika in blokjes gesneden
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 kg. kruimige aardappelen in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. karweizaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theel. gedroogde oregano
  • 2 theel. paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 8 rundervinken
  • 2 eetl. boter of margarine

Verhit vervolgens olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak hierin lichtjes de ui, paprika, aardappelblokjes, knoflook, karweizaadjes, laurier, oregano en paprikapoeder.
Vul de pan daarna af met kokend water zodat het geheel net onderstaat.
Houd alles aan de kook en sluit de pan af met een deksel.
Laat het geheel op matig vuur zachtjes stoven tot de aardappels gaar zijn.
Giet vervolgens het overtollige vocht af en kruid het geheel, indien nodig, met versgemalen peper en zout.
Bak in de tussentijd de rundervinken goudbruin en gaar in boter of margarine.
Schep de goulash in diepe borden en plaats de rundervinken er bovenop.
Blus de braadjus af met een scheutje water en serveer deze apart.

Wijnadvies
Pinotage, Schoonsigt, Wes Kaap, Zuid Afrika

Succestip
Ook lekker met kant-en-klare paprika uit een pot i.p.v. verse paprika.
Breng een pan water aan de kook en houd deze warm tot gebruik.

Bron: Spar Succes recepten



Terug