Sukadelapjes met broccolistamppot

sukadelapjes (2K)

  • 600 g. sukadelappen of stooflappen
  • peper en zout
  • 1 glas rode wijn
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. boter
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 blaadjelaurier
  • 2 kruidnagels
  • 2 tomaten in stukken gesneden
  • ½ l water of runderbouillon
  • 1 eetl. allesbinder
    • voor de stamppot:
  • 1 kg. kruimige aardappels in stukken gesneden
  • peper en zout
  • 1 stronk broccoli in stukken gesneden
  • 1 eetl. roomboter

Smelt vervolgens de boter in een pan met dikke bodem en bak het vlees aan beide zijden goudbruin.
Voeg daarna de ui, laurier, kruidnagel en tomaten toe en laat deze even meebakken.
Voeg vervolgens de wijn toe en vul het geheel aan met water of bouillon totdat de sukade- of stooflappen net onder staan.
Breng het geheel aan de kook en laat het vlees, met het deksel op de pan, ca. 1 uur op matig vuur stoven.
Kook in de tussentijd de aardappels gaar in water met wat zout.
Voeg na 15 minuten de broccoliroosjes en stronkjes toe en laat het geheel verder koken totdat de groente gaar is.
Giet het overtollige water af en stamp het geheel met roomboter goed door elkaar.
Breng het geheel indien nodig op smaak met peper en zout.
Neem de sukadelappen als ze gaar zijn uit de pan en bind de jus indien nodig met allesbinder.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de sukadelappen erbij.
Serveer de saus apart.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon Réserve, Domaine Boyar, Bulgarije

Succestip
Houd een paar broccoliroosjes apart, hak deze fijn, en strooi als garnering over de stamppot.
Kruid de sukade- of stooflappen met peper en zout en leg ze in een schaal.
Giet de wijn er over zodat ze onderstaan en laat het vlees een uurtje in de koelkast marineren.
Haal de sukadelappen daarna uit de wijn, dep ze goed droog en bestrooi ze met de bloem.

Bron: Spar Succes recepten

Terug