Tacos met biefstukreepjes en Danish blue

tacos_biefstukreepjes (3K)

  • 12 kant en klare tacoschelpen
  • 400 g biefstukreepjes
  • 2 eetl. zonnebloem olie
  • versgemalen peper en zout
  • 2 fijngesneden sjalotten
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • 4 eetl. tacosaus
  • 150 g Danish Blue of andere blauwschimmelkaas

Verhit de olie in een ruime pan en verwarm de oven voor op 125 °C.
Kruid de biefstukreepjes met peper en zout en bak deze op hoog vuur om en om krokant.
Niet gaar!
Schep ze uit de pan en houd ze even warm.
Verwarm in de tussentijd de tacoschelpen in de oven.
Bak de sjalotten en de knoflook in de braadjus goudbruin, voeg de tacosaus er aan toe en breng aan de kook.
Voeg het vlees er weer aan toe en laat het geheel even doorkoken.
Plaats de tacos tegen elkaar in een ovenschaal en vul deze met de biefstukreepjes en wat saus.
Verdeel de kaas over de tacos en zet de schaal terug in de oven (de temperatuur verhogen naar 220° C.
Als de kaas gesmolten is, de tacos op borden plaatsen en serveren met een frisse salade.

Bron: Spar Succes recepten

Terug