Servische stoofschotel

  • 500 g mager lamsvlees
  • 1 groene paprika
  • blikje tomatenpuree
  • 4 uien
  • bosje bleekselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 kruidnagels
  • laurierblaadje
  • witte bonen ca. 300 g, blik/pot
  • 8 peperkorrels
  • 2 eetl. paprikapoeder
  • marjolein
  • zout, peper
  • olijfolie en boter

Snij het vlees in dobbelsteentjes en bestrooi met zout & peper.
Maak de boter heet met een scheutje olijfolie in een grote braadpan.
Bak het lamsvlees aan en laat even bruinen.
Pel intussen de uien en de knoflook, was de bleekselderij en snij alles klein.
Doe bij het vlees in de pan.
Strooi er de peperkorrels en de kruidnagelen over en het blaadje laurier.
Voeg er dan flink wat water aan toe en laat dit geheel ongeveer een half uurtje pruttelen.
Was de paprika.
Verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in stukjes.
Haal de witte bonen uit blik of pot, spoel ze af met koud water in een vergiet.
Voeg de bonen, paprika en een klein blikje tomatenpuree en paprikapoeder aan de stoofschotel toe.
Even doorroeren en nog tien minuten laten sudderen.
Geef bij deze stoofpot gekookte aardappelen of stokbrood.

Bron: Marlies in MUG

Terug