Tartaarballetjes met appel-honingchutney

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 1 appel
  • ½ rode peper
  • 2 eetl. honing
  • ½ eetl. azijn
  • 150 g rundertartaar

Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Fruit de ui in 1 eetlepel van de margarine enkele minuten zacht.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd de appel in blokjes.
Verwijder van het stukje peper de pitjes.
Snijd de peper in reepjes.
Neem de helft van de ui uit de pan.
Bak de appelblokjes en de reepjes peper kort mee met de achtergebleven ui.
Voeg de honing en de azijn toe en warm dit even door.
Laat de chutney afkoelen.
Kneed de rest van de gefruite ui met peper en een beetje zout door de tartaar.
Vorm er kleine balletjes van.
Bak de tartaarballetjes in de rest van de margarine in 10 minuten gaar en bruin.
Geef de chutney er bij.

Menusuggestie
Lekker met Chinese kool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug