Spaghetti met spruitjes, speklapjes en uiensaus

  • 1 kg spruitjes
  • 1 pond uien
  • 300 g spaghetti
  • 400 g speklapjes
  • boter of margarine
  • peper en zout
  • tomatenketchup of tomatenpuree
  • aroma (maggi)
  • paprikapoeder

Speklapjes met peper en zout inwrijven en ze in wat boter aanbraden.
Maak de uien schoon en snij ze in snippers.
Haal de lapjes uit de pan en bak nu de uiensnippers goudbruin.
Ca. 250 cl water toevoegen.
Een paar eetlepels tomatenpuree of ketchup, enige druppels aroma en wat peper en zout toevoegen.
Deze saus aan de kook brengen en de speklapjes er enige tijd in laten sudderen.
Ondertussen spruiten schoonmaken, goed wassen en met kokend water en zout in 15 minuten gaar koken.
Afgieten en een klontje boter erdoor schudden.
Terwijl de spruiten opstaan, de spaghetti in kokend water doen en ruim 10 minuten koken.
De spaghetti afgieten en op een schotel overdoen.
De inmiddels gaargekookte spruitjes ook op de schotel rangschikken.
De speklapjes dakpansgewijze op de spaghetti leggen.
De saus over de speklapjes en de spaghetti gieten, de overige saus apart serveren.
De spaghetti naar verkiezing nog met wat paprikapoeder bestrooien.

Mevr. Marijnissen, Tuincomplex "Oude Baan" Breda, gepubliceerd in "De Tuinier"

Red. Bij het koken van de spruitjes doe ik altijd een scheutje azijn in het water.
Dat voorkomt het bitter worden. G.S.



Terug