Varkenskotelet maître Hubert

varkenskotelet (3K)

  • 2 haaskarbonades
  • 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 g wittekool (gesneden)
  • ½ kopje bouillon (of fond)
  • snufje zout (uit de molen)
  • snufje peper (uit de molen)

Masseer de koteletten in met 1 eetlepel olijfolie en peper uit de molen.
Bakkerel ze (zie bereidingswijze).
Houd ze warm in de oven (80 °C) of dek ze af met aluminiumfolie.
Kook in de koekenpan met ½ kopje bouillon, fond of water de aanbaksels los en bewaar dit in een kopje.
Roerbak de wittekool en de bacon circa 2 minuten in 1 eetlepel olie.
Voeg de jus toe en meng goed door elkaar.
Serveer de koteletten op een bedje van wittekool.
Lekker met aardappelpuree, vermengd met gekookte, gepureerde knolselderij en fijn gesneden bladselderij.

Bron: Vlees.nl

Terug