Krautfleisch

Vandaag maar weer eens een recept van mijn oude tante Rosa uit Wenen tevoorschijn gehaald.
Toen (in 1968) al oud, met haar altijd bevende handen klaargemaakt en het was heerlijk.
Zij noemde het Krautfleisch, volgens mij is het gewoon goulash met zuurkool . . .
Simpel maar erg lekker.

  • 500 g doorregen runderlapjes, in blokjes gesneden
  • 50 g boter of margarine
  • paprikapoeder mild (Edelsüss)
  • 1 groene paprika, ontveld en grof gesneden
  • 2 tomaten, ontveld en grof gesneden
  • 2 dikke uien, grof gesneden
  • 3 tenen knoflook (meer of minder naar smaak), geperst
  • beetje majoraan (gedroogd)
  • snufje zout
  • zwarte peper uit de molen
  • 500 g zuurkool
  • 1 theel. kummel

Vlees aanbraden.
Paprikapoeder, paprika/tomaatstukjes, uien, knoflook, majoraan, zout en zwarte peper toevoegen.
Heet water erbij doen (niet teveel, het vlees moet niet "zwemmen") en zachtjes gaar stoven (ca 2 uur).
In aparte pan de zuurkool met de kummel in wat water gaar stoven, uit laten lekken.
Zuurkool en vlees apart serveren.
Grof (zwart) brood is er lekker bij.

Cecile

Terug