Italiaanse bonenschotel met nasivlees

bonenschotel2 (3K)

  • 500 g nasi/bamivlees
  • snufje peper (versgemalen)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes (á 400 g)
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • ½ theel. suiker
  • snufje zout
  • 2 blikken boterbonen (á 200 g)

Bestrooi het nasivlees met peper.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak hierin het nasivlees in ca. 8 minuten goudbruin en gaar.
Neem het vlees uit de pan en verhit 2 eetlepels olie in de hapjespan.
Fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten in de olie.
Voeg het nasivlees, tomatenblokjes, tomatenpuree en suiker aan het uienmengsel toe en breng het gerecht aan de kook.
Laat het gerecht ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Voeg de boterbonen toe en laat deze ca. 5 minuten op zacht vuur door warmen.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Lekker met schelpjespasta.

Bron: Vlees.nl

Terug