Smoorvlees met rode ui, broccoli en selderijmihoen

smoorvlees (2K)

  • 2 rode uien
  • 600 g broccoli
  • wokolie
  • 400 g rundvleesreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Smoor Vlees
  • 1 zak mihoen
  • 6 eetl. fijngesnedenselderij

Pel de uien en snijd ze in partjes.
Was en verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de stelen in dunne plakjes.
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Kook de broccoli en de steeltjes in 3 - 4 minuten gaar.
Afgieten, laten uitlekken en afgedekt warm houden.
Zet intussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes samen met de rode ui ca. 2 minuten.
Roer er de boemboe en 15 cl water door en laat het geheel 3 - 4 minuten op een hoog vuur koken totdat het meeste vocht verdampt is.
Breng ondertussen in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
Voeg de mihoen toe en laat ca. 2 minuten koken.
Direct afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
Schep de selderij door de mihoen en verdeel de mihoen over 4 borden.
Schep het smoorvlees en de warme broccoli ernaast.

Op tafel
Serveer er kroepoek cassave bij voor een lekker knappertje en zet sambal manis op tafel voor degenen die van extra pit houden.

Lekker anders kan ook
Bak met de rode ui in stukken gesneden rode paprika mee.
Vervang de selderij door fijngesnipperde koriander.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Vietnamese slarolletjes met dip en Limoenkwark.

Bron: Conimex

Terug