Gevulde paprika met lamsgehakt

  • 4 grote groene of rode paprika's
  • 300 - 400 gram rijst
  • 1 tuinkruidenbouillontablet
    • vulling:
  • 3 - 4 ons lamsgehakt
    (eventueel te vervangen door rundergehakt)
  • 1 ui
  • 2 - 3 teentjes knoflook
  • paprikapoeder
  • zout & peper
    • saus:
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 4 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. gembersiroop
  • scheutje ketjap
  • ½ theel. djahé
  • zout & peper
  • sambal naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel en snipper de ui.
Snijd de bosuitjes in ringetjes.
Snijd voorzichtig het kapje met de stelen en zaadlijsten uit de paprika's maar laat ze heel.
Kook ze ca. 5 minuten in een pan met water waaraan een tuinkruidenbouillontablet is toegevoegd.
Schep ze uit de bouillon met een schuimspaan en laat ze uitlekken.
Kook de rijst in de bouillon volgens de aanwijzing op het pak, giet af en laat uitdampen.
Fruit dan de ui en de knoflook.
Voeg het lamsgehakt toe en bak het rul met een vork.
Doe nu paprikapoeder, zout & peper erbij en de diepvriesdoperwten.
Fruit in een steelpannetje de bosuitjes en de knoflook.
Voeg de inhoud van het blik tomaten toe (snijd de tomaten in grote stukken) en ook de gembersiroop, ketjap, sambal, djahé, zout & peper.
Vet een ovenschaal licht in met wat boter en schep de rijst erin.
Maak 4 kuiltjes in de rijst en zet de paprika's erin met de opening naar boven.
Schep het gehaktmengsel in de paprika's en de rest over de rijst.
Giet uiteindelijk de saus over het geheel en zet de schaal in de oven.
Laat het gerecht in ca. 25 - 35 minuten goed heet worden.

Janneke in NL.Culinair

Terug