Rendang, Rundvlees in kokosmelk

rendang_kokosmelk (2K)

  • 200 g rundvlees
  • 2 stukjes laos
  • 5 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kemirie pitten
  • 6 rode lomboks (pitjes eruit halen)
  • 1 stukje sereh
  • 1 theel. koenjit
  • 2 djeroek poeroetblaadjes
  • 1½ kopje santen
  • citroensap naar smaak
  • zout naar smaak

Snijd de runderlappen in blokjes.
U wrijft de ingrediënten (uien, knoflook, lombos, kemirie, laos, koenjit) in de oelekan fijn.
Verhit 1 eetlepel olie in een pan en roerbak hierin de boemboe gedurende 2 minuten.
Schep er de blokjes vlees door en roerbak ze 3 minuten.
Schenk zoveel water in de pan dat het vlees net onder staat en voeg de santen en de asem toe.
Houd het geheel aan de kook (blijf wel roeren!) tot de santen is opgelost.
Temper de hittebron en laat het vlees zonder deksel op de pan zachtjes gedurende circa 1½ uur koken tot het gaar is en vrijwel al het vocht is verdampt.

Bron: Jan Rijks

Terug