Gevulde patisson

pattison (3K)

  • 4 kleine patissons
  • 250 g (lams)gehakt
  • 2 sjalotten, 1 geplet
  • knoflookteentje
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 trostomaat
  • gemengde tuinkruiden
  • plakjes courgette en tomatenblokjes
  • ½ l groentbouillon

Snij van 4 kleine patissons een kapje af en hol ze uit met een lepeltje.
Laat ze omgekeerd uitlekken.
Snij het vruchtvlees in stukjes.
Roerbak ze met 250 gram (lams)gehakt, 2 fijngesneden sjalotjes en 1 geplet knoflookteentje in 1 eetlepel olijfolie, tot het gehakt rul is.
Voeg er 1 trostomaat in blokjes, 1 eetlepel gemengde tuinkruiden, en wat peper en zout aan toe.
Vul de patissons met het mengsel.
Zet ze in een ovenschaal op een bedje van blokjes tomaat en plakjes courgette.
Giet er ½ l groentebouillon bij.
Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C.

Bron: Smulweb
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug