Gepofte aardappel met frisse bieslookvulling

voor 2 personen

  • 2 grote aardappelen
  • 8 sprieten bieslook
  • 2 augurken, zoetzuur
  • 1 theel. mosterd
  • 4 eetl. biogarde yoghurt

Warm de oven voor op 225 °C.
Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog.
Snijd de aardappelen kruisgewijs iets in.
Leg elke aardappel met de insnijding naar boven op een stuk aluminiumfolie.
Vouw het folie zorgvuldig dicht.
Pof de aardappelen in de hete oven of in de hete as van de barbecue of open haard in ca. 40 - 50 minuten gaar.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Was het bieslook en knip de sprieten klein.
Hak de augurken klein.
Meng de het bieslook, de augurken en de mosterd door de yoghurt.
Vouw het folie open en maak met een vork het aardappelkruim wat los.
Geef de aardappelen met het mengsel.
Aardappelen poffen in de magnetron:
Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de gewassen aardappelen.
Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron.
Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden.
Reken per aardappel op 2 - 3 minuten.
Keer ze halverwege de tijd een keer om.
Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren.

Bron: Voedingscentrum

Terug