Pincho’s de chorizo
Spiesjes met chorizo en kip

pinchos (3K)

  • 200 g chorizoworst in blokjes gesneden (zonder vel)
  • 400 g kipfilet in blokjes gesneden
  • 2 snufjes paprikapoeder
  • versgemalen peper en zout
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rode wijn
  • 4 witte boterhammen zonder korst, in blokjes gesneden
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 2 eetl. in reepjes gesneden zoete paprika
  • houten spiesjes

Kruid de kipblokjes met peper, zout en paprikapoeder en besprenkel deze met olijfolie.
Laat de kipblokjes even in de koelkast marineren.
Bak dan alvast de kipblokjes goudbruin in een pan met wat olie.
Maak daarna spiesen door de gebakken kipblokjes om en om met chorizo en broodplakjes aan de stokjes te rijgen.
Bak vervolgens de spiesjes in een koekenpan op matig vuur goudbruin en gaar.
Neem ze daarna uit de pan en houd deze warm tot gebruik.
Blus vervolgens de braadjus af met de rode wijn en laat deze even inkoken.
Plaats de spiesjes op bordjes en giet hier overheen de ingekookte jus.
Garneer de bordjes met de zoete paprikareepjes en gehakte peterselie.

Wijnadvies
Valdepeñas Crianza, Castillo de Moral, Midden Spanje

Succestip
Maak kleinere spiesjes en serveer deze dan als borrelhapje (tapas).

Bron: Spar Succes recepten

Terug