Piparrada

piparrada (3K)
Roerei met paprika

  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 teentje uitgeperste knoflook
  • 1 rode + 1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
  • 4 plakken rauwe ham in dunne reepjes gesneden
  • 2 tomaten, zonder zaadjes in blokjes gesneden
  • 5 losgeklopte eieren
  • versgemalen peper en zout

Verhit de olijfolie en bak hierin de ui, knoflook en paprika glazig.
Voeg daarna de tomaat en ham toe en laat het geheel even doorbakken.
Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Voeg vervolgens de losgeklopte eieren toe en verhit het geheel al roerende tot het ei begint te stollen.
Niet te lang, het geheel mag op het laatst nog wel smeuïg zijn!

Wijnadvies
Vinho Tinto, Vina Vermeta, Allicante, Spanje

Succestip
Serveer met vers gebakken driehoekjes witbrood die zijn gebakken in olijfolie met knoflook.

Bron: Spar Succes recepten

Terug