Met gehakt gevulde paprika’s uit de oven,
Pimientos del piquillo rellenos

pimientos (3K)

  • 1 fijngesneden ui
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetl. olijfolie
  • 400 g gemengd gehakt
  • versgemalen peper en zout
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 losgeklopt ei
  • 4 eetl. gekookte rijst
  • 2 eetl. paneermeel
  • 2 rode en 2 groene paprika’s
  • 4 kopjes gekookte witte rijst

Bak de ui en knoflook in de olie glazig.
Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul.
Breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en kaneel.
Neem daarna de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen.
Roer het ei en de 4 kopjes gekookte rijst erdoor.
Halveer vervolgens de paprika’s en verwijder de zaadlijsten.
Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel.
Giet de overgebleven bakolie in een ovenschaal en plaats hierin de halve paprika’s.
Bestrooi deze daarna met paneermeel en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220º C.
Bak de paprika’s in ca. 30 minuten gaar.
Serveer per persoon 2 paprikahelften samen met wat van gekookte rijst.

Wijnadvies
Valdepeñas, Huiswijn Spar, Spanje

Succestip
U kunt dit recept ook maken met rauwe gehakt.
Ook dan zet u het 30 minuten in de oven.

Bron: Spar Succes recepten

Terug