Runderhaas met een puree van sjalot
en
verloren brood met ganzelever en rozemarijn

runderhaas5 (2K)

  • 4 x 180 g runderhaas
  • geplette en gehakte zwarte peper
  • ganzenvet
  • 400 g bospaddestoelen (morieltjes, boleten, girolles)
  • 6 lange sjalotten
  • olijfolie
  • knoflook
  • 100 g witbrood met gebakken rozemarijn
  • 200 g ganzelever
  • eieren
  • kardamom

Bedek het vlees met zwarte peper en bak met enkele teentjes knoflook in het ganzenvet op een zijde.
Gaar de sjalot in zijn pel in de oven met een beetje olijfolie, pel hem daarna en pureer tot een gladde massa, op smaak gebracht met zout, peper en olijfolie.
Snijd voor het verloren brood één dag op voorhand het brood dun, besmeer met eiwit en beleg met ganzeleverplakjes van 1 cm dikte.
Druk goed aan.
Klop eidooiers met een beetje kardamom.
Haal er het brood door en bak beide zijden in een tefalpan gedurende 1 minuut.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug