Tortilla Española, Spaanse aardappelomelet met uien en paprika

Tortilla Española (3K)

  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • ½ rode, ½ groene paprika in reepjes gesneden
  • 2 gekookte aardappelen in plakken gesneden
  • 4 losgeklopte eieren
  • versgemalen peper en zout

Verhit de olijfolie en bak hierin de voorgekookte aardappelen, ui en knoflook goudbruin.
Laat de paprikareepjes meebakken tot ze zacht zijn.
Voeg vervolgens de losgeklopte eieren erbij en laat het geheel op laag vuur gaar worden.
Schuif de omelet daarna voorzichtig op een bord.
Leg er een ander bord bovenop en draai samen voorzichtig om.
Laat de aardappelomelet voorzichtig terug in de pan glijden en bak ook de onderzijde.
Laat de aardappelomelet geheel afkoelen snijd deze daarna in punten

Wijnadvies
Rioja Riazan, Rioja, Spanje

Succestip
U kunt de omelet zowel koud als warm serveren als lunchgerecht met een lekkere salade.
Of in kleine stukjes gesneden als borrelhapje (tapas).

Bron: Spar Succes recepten

Terug