Sperzieboontjes met spek en knoflook

  • 800 g sperziebonen of haricots verts
  • 100 g mager rookspek, in reepjes
  • gulle scheut olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt

Snijd van de boontjes de steelaanzet, maar laat aan de andere kant het puntje zitten als dat niet verdroogd is.
Breek of snijd verder niks.
Breng een grote pan water aan de kook met 10 gram zout per liter.
Ja, dat lijkt veel.
Kiep de boontjes erin en kook 7 minuten.
Proef.
Zijn ze beetgaar?
Mooi.
Zo niet, ga dan nog even door.
Giet af en spoel ze koud.
Bewaren kan nu tot meerdere dagen, in de koelkast, als je dat wil.
Bak het spek rustig uit in de olijfolie, tot het knapperig is.
Doe de knoflook erbij en meng met de boontjes.
Warm goed door.

Bron: Onno Kleyn

Terug