Tropische halskarbonades

  • 2 extra dikke hals- of schouderkarbonades
  • handje vers korianderblad
  • 50 g pinda´s, grof gehakt
    • marinade
  • 4 eetl. limoensap
  • rasp van 1 limoen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 30 g suiker, liefst bruine
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 1 chilipeper, fijngesneden (met zaad is extra pittig)
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 10 cl water

Vraag de slager om dubbeldikke exemplaren, dan zijn twee genoeg.
Roer de marinadespullen door elkaar en gebruik de helft om het vlees in te marineren, een paar uur of wat korter.
Wentel en keer de zaak af en toe.
Grill of barbecue de karbonades rustig – ze zijn dik – in circa 12 minuten gaar.
Bakken in de koekenpan kan ook, trouwens.
Snijd ze in dikke moten.
Roer de koriander en pinda´s door de achtergehouden marinade en geef die er als saus bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug