Asperges met ham,
met bijpassend glaasje met ei en kruiden

  • 16 asperges
  • 4 plakken gegrilde ham
  • 4 hardgekookte eieren
  • 40 g fijngesneden peterselie
  • 4 eetl. koud water
  • 1 eetl. witte wijnazijn
  • 1 eetl. whisky
  • 4 eierdooiers
  • 250 g geklaarde boter
  • sap van een halve citroen
  • peper
  • zout

Kook de asperges beetgaar en houd ze warm.
Pel de eieren en meng er de fijngesneden peterselie door.
Bereid de saus door water, azijn en whisky te mengen in een pan.
Voeg de eierdooiers bij het geheel en klop op met een garde op een zacht vuurtje.
Laat de saus dikker worden zonder te laten koken.
Neem de pan van het vuur en voeg de geklaarde boter beetje bij beetje toe.
Breng op smaak met zout & peper en citroensap,
Rol de asperges n de ham en zet ze recht op een bord.
Doe het eier-peterseliemengsel in een glaasje en zet dat naast de asperges op het bord.
Versier het bord met een streepje saus.

Bron: Smulweb

Terug