Gekruid buikspek

  • 10 % suiker en 10 % zout van het gewicht van het buikspek
  • 15 g vijfkruidenpoeder
  • 15 g venkelzaad
  • 4 laurierblaadjes
  • 20 g korianderkorrels
  • 15 g komijnzaad
  • 15 g kruidnagel
  • 15 g jeneverbessen
  • 30 g steranijs
  • Een stuk buikspek van 2 kg

Doe alle specerijen in de blender en draai fijn.
Doe het buikspek in een zak en voeg de specerijen toe.
Kneed de kruiden goed met het buikspek.
Laat 24 uur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 80 °C.
Doe het buikspek in een ovenschaal en zet het 3 uur in de oven op 80 °C.
Rooster het spek op 200 °C in de oven.

Bron: De Historische Groentenhof

Terug